Uploaded image for project: 'ROOT'
  1. ROOT
  2. ROOT-10719

Some TH1's Display Incorrectly in root 6.20.04

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed (View Workflow)
    • Priority: High
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 6.20/04
    • Fix Version/s: 6.20/06
    • Component/s: Core Libraries
    • Labels:
      None
    • Environment:

      Root 6.20.04, OSX Mojave 10.14.6.

      Error seems to occur at least on TH1 with variable bin size axis + error bars. Please see attached file.

    • Development:

      Description

      Hi, seems in root 6.20.04 running on OSX 10.4.6 something is screwed up in TFile->Get at least for TH1's. The histogram gotten from the file is not the same as the one originally saved and now features error bars along the x axis. Specifically this appears for a TH1 with errors set manually and variable bin size. It did not appear for a TH1 without errors set manually and with a fixed bin size.

      I originally noticed this in a macro, but it appears in the TBrowser as well.

      To recreate open histogram in the attached file in root 6.20.04 and 6.20 and compare the differences (see attached images). 6.20 is the correct display. Remember to set logx/logy to see the data.

        Attachments

        1. 6.20_Correct.png
          6.20_Correct.png
          558 kB
        2. 6.20.4_Incorrect.png
          6.20.4_Incorrect.png
          542 kB
        3. Test.root
          7 kB

          Activity

            People

            Assignee:
            couet Olivier Couet
            Reporter:
            f1cb27c1ff6b18bdd31a Stuart George
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            2 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved: